Siirry sisältöön

Historia

LHM Hakkuri Oy:n juuret yltävät 1970-luvun alkupuolelle, kun maanviljelijä Pekka Lahti aloitti rakentamaan traktorihakkureita hakeurakointiin. Kesäisin urakoitiin tuolloin muun muassa Vapon turvesoilla turpeennoston parissa. 80-luvulla autohakkurien modifiointi ja kehitys mahdollisti turvekantojen haketuksen, kun muu puuenergia hävisi halvalle öljylle. 


1994 isä, minä ja Evolution-hakkuri Pursialan vaakalla
Metsästä polttoaineeksi -kansilehti

Valtakunnallinen nelivuotinen Bioenergian tutkimusohjelma siivitti hakkureiden kehitystä 90-luvulla, jolloin yritykseen tuotiin kaikki haketustietämys, mikä osaltaan siivitti yhtiön teknologiseen johtoasemaan mobiilihakkureiden valmistajana maailmassa. Lopputuloksena oli erittäin tehokkaat Giant-autohakkurit. 

Kehityksen myötä syntyi ensimmäinen kuorma-autoon integroitu rumpuhakkurimalli Evolution (1994), jota seurasi malli Future (1996). 

Yritys on toiminut nimellä LHM Hakkuri Oy vuodesta 1998 lähtien, minkä jälkeen hakkurinvalmistus on keskittynyt Giant- ja Giant S -mallien tuotekehitykseen. 

Isä hakettaa Evoluutiolla 1995 Laukaassa

Polttohake on puhtaasti kotimainen energianlähde

Haketus on iso osa LHM Hakkuri Oy:n toimintaa – onhan itse hakettaminen paras tapa testata hakkureiden toimivuutta ja saada ideoita tuotekehitykseen.

Tuotamme polttohaketta lämpökattilallisille kotitalouksille sekä energiayhtiöille ja muille toimijoille. Olemme pieni asiantuntijayritys kilpailemassa suuryhtiöiden rinnalla. Yrityksellemme tärkeintä on laadukkaan hakkeen ja toimivien hakkureiden valmistus, ihmisläheinen palvelu sekä tyytyväiset asiakkaat!

Yrittäjä

Tommi Lahti

LHM Hakkurin yrittäjä Tommi Lahti on haketuksen ja hakkureiden valmistamisen erityisosaaja. Toisen polven yrittäjänä hän jatkaa yrityksen pitkää historiaa hakkuriteknologian kärjessä. Parhaimmillaan yritys on tuottanut yli 1 000 000 irtokuutiota haketta vuodessa 15 Giant-hakkurin voimin. 

Lahti on Vaasan yliopistosta valmistunut ekonomi, joka on johtanut yritystä palvelemaan niin kotimaista energiantuotantoa kuin kansainvälisiä haketusprojekteja ja hakkurimyyntiä.